Sempre sobreviure, de tot em refere, perque sempre m'enganxare els dits, que tot em fara mal.
D'entre totes, cap i d'entre cap, una. El fracasat sempre busca la puresa.

Roger Mas

divendres, 1 de febrer del 2008

Ranibow Rd i Hanmers Springs


Sortim de Saint Arnaud a 500m d'altura, direcció nord per anar a buscar la Ranibow rd, bàsicament em de canviar de vall per agafar-ne una més a l'oest. Després de 11 km arrivem al trencant, davant nostre s'obre una vall enorme, molt ample i profunda amb el riu Wairau al mig. Els primer 17 km són per asfalt i després continua per pista de grava amb força bon estat, al km 30 hi ha un peatge, resulta que és un camí pùblic pero per terreny privat i els propietaris es cobren peatge per fer-ne el manteniment dels 65 km seguents, han sigut dos dolars per cap res comparat amb el que paguen els cotxes uns 20 dolars. Un troç endevant la vall tomba a l'est, per despres girar al sud, ara de cop s'estreny un parell de km i de cop es torna a obrir encara més gran que el que hem vist fins ara i amb les muntanyes dels costats que volten els 2000m o més. La vall es ven àrida, esta plé de snow grass (una gespa de 50cm que ho aguanta tot) i alguna varirtat d'arbust de mata baixa. El vent bufa amb força i com no de cara. A les 7 de la tarda parem a dormir en un petit refugi a 1100m d'altura al mig de la vall, al mig del no res.
Apunt: Aquesta vall la he rebatejat amb el nom de la vall de la llum ja que durant tot el trajecte ens acompanyen dues linies d'alta tensió, que donen un toc "ròmantic" a tot plegat per dir-ne alguna cosa.
Al dia seguent ens espera el tram més dur enfilar-nos per unes bones rampes fins arribar al coll de Island Suddle a casi 1400m d'altura, diria que es un dels més alts de Nova Zelanda. Ara canviem de vall i cara avall i vent a favor, com m'agrada, aquest tram m'ha recordat molt a Argentina pedalant per la pampa, els païssatges i el vent eren molt iguals als d'avui. Al cap de uns 40 km de pla i avall arribem a la última pujada del dia el Jack's Pass, que el fem sense ni adonar-nos en, i després una baixada per pista de grava brutal fins a la bonica població de Hanmer springs, he agafat els 62 km/h UUUUUUAAAAAAAHHHHHH!!!!!!! amb 20 kilos d'equipatge a les alforges. Acabats els 120 km de la Rainbow Rd bé el millor, avui m'he fet el píjo, he anat a fer-me un massatge en un spa del poble 60 minuts per relaxar el cos i descarregar la ment, i per rematar la jugada a la tarda anem a les piscines d'aigües termals amb poder curatius i temperatures dels 33 als 41 graus. M'he quedat tant relaxat que hem sembla em passare per aqui un altre cop quant torni cap a l'illa nord.

1 comentari:

lluc ha dit...

Xaxao!!!!!!!!!! em comences agradar....... massatges i tot....
amb final feliç?????????????
ja ja ja ja ja ja ja ja punyateru